UITNODIGING

RETOUR

een beeldverhaal van Witte Wartena en Hans Kloos
Ekster #7

Hierbij nodigen we u uit om aanwezig te zijn bij de feestelijke presentatie van de reeds lang aangekondigde strip Retour van tekenaar Witte Wartena en schrijver Hans Kloos.
Amsterdam en Rotterdam vormen het decor in dit verhaal waarin een jongeman heen en weer reist van hoofdstad naar havenstad. Zoals de Volkskrant reeds schreef, is dit niet alleen een verhaal waarbij je naar de plaatjes kijkt, maar waar je ook naar luistert. Als een voice-over begeleidt de melancholieke tekst — geschreven bij de beelden, en niet andersom — de nuchtere, registrerende tekeningen. Van Retour maakte Witte Wartena ook een animatiefilm, ingesproken door acteur Daniël Boissevain, die tijdens deze bijeenkomst wordt vertoond.

De presentatie vindt plaats bij drukkerij Raddraaier, Van Ostadestraat 233B in Amsterdam op vrijdag 4 juni om 17:00 uur

Zaterdag 5 en zondag 6 juni signeert tekenaar Witte Wartena Retour op de Stripdagen in Haarlem. (Small press-beurs)
Donderdag 10 juni 20:30 uur presentatie in Centrum Beeldende Kunst TENT aan de Witte de Withstraat 50 in Rotterdam, waar schrijver Hans Kloos in het kader van Poetry International zijn gedichten leest en de animatiefilm van Retour meedraait in het filmprogramma.

Aansluitend zullen boekhandelaar Athenaeum in Amsterdam en Van Gennep in Rotterdam hun etalage aan Retour wijden.


Ekster is een caleidoscopische reeks losse katernen. Met support van de Grafische Cultuurstichting wordt voor elke uitgave een andere kunstenaar, vormgever en drukker/binder uitgenodigd.
Aan Ekster #7: Retour werkten mee Image Degree Zero (lithografie), drukkerij Raddraaier en binderij Mirenta. De meewerkende bedrijven, de Cultuurstichting en de auteurs krijgen een deel van de oplage om in eigen kring te verspreiden. Alleen abonnees van Ekster ontvangen alle publicaties. Na overmaking van 100,- euro op postbanknummer 6179654 van Melle Hammer Amsterdam, (020-6239702) met vermelding van naam en adres, bezorgt de post de eerstvolgende tien afleveringen thuis.

zie ook http://www.hanskloos.nl